Advies en uitvoering in ICT

Technologie biedt mogelijkheden, maar kan tegelijkertijd helaas een bron van zorgen zijn. Oorzaken hiervan kunnen liggen aan gebrekkige voorzieningen of simpelweg de verkeerde voorzieningen. Technologie is effectief wanneer het bij de tijd is en vooral deel is van een samenhangende infrastructuur. Rapid ICT richt zich daarom op meer dan symptoombestrijding. Een goed advies lost problemen op van nu en van morgen.

Welke diensten passen bij mijn bedrijf?

Als ondernemer werkt u ten minste een deel van uw tijd met computers, al dan niet met collega’s en partners. U krijgt dan onvermijdelijk te maken met vragen en problemen zoals:

  • Hoe kan ik mijn (draadloze) bedrijfsnetwerk het beste inrichten?
  • Welke computers of laptops hebben we überhaupt nodig?
  • Hoe zorg ik dat wij telefonisch en per e-mail optimaal bereikbaar zijn?
  • Hoe wapen ik mijn zaak tegen online phishing, fraude en malware?
  • Wat is voor ons de juiste manier om bestanden te delen?

De precieze oplossingen voor deze vraagstukken lopen per organisatie uiteen. In een netwerk van zelfstandigen heeft iedereen wellicht een eigen mobiel telefoonnummer, terwijl in uw vennootschap wellicht idealiter gebruik wordt gemaakt van vaste telefoonnummers over VoIP. Werkt u met vaste PC’s, of met flexibele werkplekken? Welke eisen worden er gesteld aan uw dataveiligheid?

Een samenhangende ICT oplossing voor uw organisatie bespaart u veel kosten en zorgen. Onze ICT diensten zijn altijd maatwerk, maar bestaan vaak uit een combinatie van de onderstaande diensten.

VoIP hosting

Voice over IP is een voordeliger, meer praktisch substituut voor de traditionele telefonie met een eigen telefooncentrale. U heeft voor VoIP geen eigen apparatuur nodig, behalve de telefoons. VoIP kan net zo klein- of grootschalig als u wilt en de prijs past zich hierop aan. Zelfs het bellen met VoIP op zich is aanzienlijk goedkoper dan met PSTN. Rapid ICT verhuurt de benodigde infrastructuur waarmee u en uw collega’s over vaste lijn kunnen bellen. Wij dragen zorg voor het hele proces van het inrichten tot aan het installeren bij uw bedrijf. Eén VoIP account kan worden gebruikt op uw laptop, op uw smartphone, of op uw VoIP toestel op uw bureau.

Meer gemak en minder kosten met VoIP

ICT inrichting

Naar onze ervaring werken laptops en PC’s fijner, vlotter en betrouwbaarder indien deze volgens ons proces zijn geprepareerd. Wij zorgen eerst dat de computer ontdaan is van alle software die niet direct waarde toevoegt, de drivers werken en het besturingssysteem up-to-date is. Daarna richten wij de computer of laptop in met alleen die software die cruciaal is in uw bedrijfsvoering en de veiligheid van uw netwerk en data.

Inrichting cloud services

Sommige bedrijven kiezen ervoor zaken als planning, contactpersonen, e-mail en zelfs CRM en boekhoudsystemen als clouddiensten af te nemen. Dit verhoogt de flexibiliteit waarmee binnen uw bedrijf zaken kan worden gedaan. Rapid ICT heeft ruime ervaring met het inrichten van diverse cloudsystemen zoals Google Apps, Microsoft Office 365, Salesforce CRM en Sugar CRM. Een goede inrichting van applicaties maakt ICT voor uw bedrijf doeltreffender.

Netwerk en bestanden delen

De hardware en inrichting van die hardware is de basis van uw infrastructuur. Het type router en waar deze wordt geplaatst kan het verschil maken tussen een wellicht acceptabele internetverbinding en een snelle internetverbinding. Dit kan betekenen een taak in twee minuten uitvoeren, of een taak in tien minuten of meer uitvoeren. Een goede inrichting van uw bedrijfsnetwerk is om die reden een serieuze overweging waard.